Ben jij al bekend met numerologie? Volgens de eeuwenoude studie (van de Griekse filosoof en wiskundige Pythagoras) dragen getallen energieën met zich mee. Alles in de wereld is energie, dus ook het jaartal waar je in leeft, brengt een energie met zich mee. Elk getal brengt een bepaald thema met zich mee: het thema van het jaartal 2022 is voor de hele wereld voelbaar. Een jaartal die draait om liefde en verbinding.

Ben jij benieuwd waar het jaar 2022 om draait? Lees snel mee!

Terugblik op het jaar 2021

2021 was een jaar, waarin het getal 5 centraal stond. Je rekent het universele jaarthema namelijk uit door alle getallen van het jaartal bij elkaar op te tellen (2+0+2+1= 5). Het jaarthema 5 symboliseert een jaar waarin niets gaat, zoals het zou moeten gaan. Het jaar 2021 stond centraal voor thema’s als: avontuur, grenzen verleggen, onafhankelijkheid, verandering en vrijheid.

Deze thema’s zijn ook allemaal langsgekomen in 2021. Het was een jaar waarin er een hoop veerkracht gevraagd werd van ons mensen. Vele coronamaatregelen kwamen om de hoek kijken, wat veel verandering bracht én we waren meer dan ooit op onszelf aangewezen. Toch bracht dit op bepaalde vlakken ook een hoop onafhankelijkheid met zich mee, waar we mee om moesten leren gaan. Thuiswerken of thuisonderwijs werd bijvoorbeeld dit jaar voor veel mensen een beetje de norm. We waren niet meer afhankelijk van de plaats van ons werk of school – we werden juist op onszelf aangewezen om dingen aan te pakken waar we normaal hulp van onze collega’s of leerkrachten bij kregen.

We leerden dat we ook dingen zélf kunnen, dat we niet altijd anderen nodig hebben in onze omgeving om bergen te verzetten. Op een bepaalde manier bracht dit ook een hoop vrijheid met zich mee, maar een ander soort vrijheid als dat hiervoor de norm was. De les van dit jaar was dan ook: start met jezelf en je eigen bergen te verzetten. In plaats van het avontuur te vinden in een omgeving ver van huis, moesten we nu plezier gaan ervaren in onze eigen omgeving. Wandelen en fietsen door Nederland is bijvoorbeeld nog nooit zo erg geliefd geweest als nu. 2021 was een jaar van uit je comfortzone gaan, van andere dingen doen die je normaal deed. Een jaar van nieuwe wegen ontdekken.

Het jaar 2022: belang voor elkaar

Je berekent het universele jaarthema van 2022 zo: 2+0+2+2=6. Het jaarthema is dus komend jaar het getal 6. Komend jaar zullen de thema’s liefde, harmonie, schoonheid, selfcare, verzorging en verbinding centraal staan. De energie van getal zes is zacht, rustig en vriendelijk. Het gaat over het creëren van een fijne en veilige basis. We zijn in 2021 vooral nieuwe dingen gaan proberen, er was veel verandering in onze levens. Hierdoor komt er in het jaar 2022 vooral veel behoefte aan rust en een fijne basis, bijvoorbeeld op het thuisfront.

2022 is een jaar waarin mensen meer behoefte hebben aan eenheid. Mensen willen zich graag gaan verbinden met elkaar, maar ook met de wereld. Het gemeenschappelijke belang staat voorop in 2022. Er ligt komend jaar een grote nadruk op het bouwen van goede relaties. Grote kans dat je gedag gaat zeggen tegen vrienden die niet meer bij je passen, maar ook nieuwe connecties mag gaan verwelkomen. We krijgen de behoefte om te bouwen aan sterke verbindingen, zodat er een goede basis ontstaat voor de komende jaren. Er is grote behoefte aan rust en vreedzame relaties, harmonie is belangrijk dit jaar. Anders dan in 2021, waarin vooral het ego centraal stond (getal 1), ontstaat er nu wel een liefdevolle manier om naar elkaar om te kijken (getal 2). Dus in 2022 staat veel minder het eigenbelang centraal, maar juist meer het gemeenschappelijke belang.

Wat zijn passende goede voornemens voor het jaar 2022?

In het jaar 2022 kom je dichterbij je gevoel te staan en minder bij je ratio. Hierdoor zie je in wat er écht belangrijk is voor de wereld. Bedenk een goed voornemen waarmee je iemand anders of de wereld goed kan helpen. Koop een extra setje kleding voor iemand die het niet zo breed heeft of zeg iemand op straat gedag en knoop een praatje aan met diegene. Dit zorgt ook voor verbinding.

Vergeet alleen niet de verbinding met jezelf kwijt te raken door altijd met anderen bezig te zijn. Probeer een betere connectie met jezelf aan te gaan door elke dag iets (kleins) te doen wat jij leuk vindt. Selfcare staat dit jaar dan ook centraal. Lees elke dag een stukje uit een goed boek of tijdschrift, ga op tijd naar bed of doe een lekker maskertje op.

Daarnaast staat het creëren van een fijne basis centraal. Een passend, goed voornemen kan zijn om van je huis écht een fijne plek te maken. Zet lekker kaarsjes aan in je huis, doe een grote opruimsessie om meer rust te creëren en koop af en toe wat leuke accessoires om neer te zetten.

Kortom, er is alle reden om van 2022 een fantastisch jaar te maken! Ik wens jou het allerbeste toe!

Bronnen: Happinez, handcoach.nl, vollemaankalender.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Amber

Vanaf kleins af aan wist ik al dat anderen willen helpen in mijn bloed zit. Als kind voelde ik mij al anders dan de rest, alsof ik er niet voor gemaakt ben om met de grote stroom mee te zwemmen. Ik denk heel anders dan 'de rest' en dit ben ik steeds meer als mijn kracht gaan zien. Met mijn inzichten en in mijn eigen wijsheid help ik anderen graag op hun eigen pad. Ik ben eigen en ik wil jou inspireren om ook te gaan leven naar jouw volledige potentieel. Je hebt f*cking wat te doen op deze aarde!