Roep jij vaak dat je toe bent aan vakantie? Weg van alle verplichtingen en even weg van alle onrust van het dagelijks leven? Het is een begrijpelijke keuze. De keuze die je maakt om je dagelijkse leven te ontvluchten en even tot rust te kunnen komen. Maar eigenlijk werkt de oplossing maar voor korte duur. Alle onrust en verplichtingen die je had voor je vakantie, zijn er gewoon weer na je vakantie. Na een paar weken, roep je alweer: ‘poehee, ik heb echt vakantie nodig!’

Herkenbaar? Met deze tips kan je jezelf ook thuis opladen en de rust vinden waar je zo graag naar verlangt!

Durf in het hier en nu te leven

Heb jij ook vaak last van stresserende gedachtes over deadlines, afspraken en andere ‘moetjes’. Je maakt je druk of je wel genoeg tijd hebt voor alles wat je moet doen of je zit te stressen over hoe je dingen aan moet pakken. Zonder dat je het door hebt, ben je veel te veel tijd kwijt aan alle dingen die in de toekomst plaatsvinden. Je bent niet aan het genieten van de koffie die je NU drinkt, maar je maakt je druk om morgen.

Op vakantie heb je al deze gedachtes niet, want je hebt geen verplichtingen. Zodra je deze verplichtingen wél hebt, weet je niet hoe je ermee om moet gaan. Het kost je veel energie om je telkens druk te maken over de toekomst. Daarnaast maak je je ook druk om alles wat je in het verleden hebt fout gedaan. In het hier en nu is dat niet zo, want:

Wanneer je in het hier en nu leeft, krijg je de kans te genieten van alles wat er om je heen gebeurt. Er komt ineens ruimte vrij om wat zorgelozer te leven, net zoals je dat op vakantie kan.

Amber

Zorg voor een goede planning met genoeg tijd voor jezelf

In het dagelijkse leven raak je jezelf soms een beetje kwijt. Alles wat je nog moet doen, het word je soms écht even teveel. Doordat je veel te weinig tijd hebt om elke dag eventjes op te laden, bén je ook sneller toe aan vakantie. Je wilt eerder ontsnappen aan het dagelijkse leven, omdat het je veel meer energie kost dan dat het je oplevert.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is enjoying-home-3-683x1024.jpeg

Plan dus bewust tijd in voor jezelf! Slaap eens een keer lekker uit, douche eens een keer wat langer, ga een uurtje op het terras zitten. Wanneer je elke dag een uurtje – of langer – voor jezelf vrijmaakt om op te laden, zul je merken dat het leven zonder vakantie ook best leuk is. (en je baan stiekem ook wel ;)) De handdoeken kunnen morgen ook opgevouwen worden… Ontspanning en plezier is de sleutel tot een leuker leven.

Maak van je huis een thuis

In plaats van al je geld uit te geven aan een vakantie, kun je ook uitgaven doen voor de langere termijn. Maak van jouw huis ook echt een thuis. Zorg allereerst voor rust in je huis. Niet te veel tierelantijntjes en rommel, maar beperk het tot het minimale. Heb je deze spullen ook echt nodig en krijg ik energie van deze spullen? Alles waar je nee op antwoordt, gooi – of geef je gewoon weg. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Kleed je huis leuk aan, máár zorg ook voor planten in huis. Naast dat planten een leuke decoratie zijn, helpen ze jou ook om tot rust te komen en te ontspannen. Ze brengen zuurstof en zuiveren de lucht. Máár ze doen meer. Bij het kijken naar planten, verminder je je – vervelende – stressgevoel. In een huis met planten daalt je bloeddruk en hartslag en worden je angstgevoelens minder. En wist je al dat planten kalmerend en rustgevend werken dankzij de groene kleur? Genoeg reden om planten in je huis te halen!

Maak daarnaast een lekker plekje voor jezelf in huis. Een plekje waar je even goed tot rust kan komen en je even tijd voor jezelf kan hebben. Als je thuis kan opladen, heb je helemaal geen vakantie nodig. Of in ieder geval, minder vaak. 😉

Sluit je dag bewust af in dankbaarheid

Laat je gevoelens toe en vooral: sta stil bij je gevoelens. In plaats van je te laten leven, sta bewust stil bij jouw leven op dit moment. Ga elke avond bewust even zitten en journal erop los! Waar zit je mee, hoe was je dag, wat wil je bereiken en welke dingen gingen goed vandaag? Schrijf alles waar je mee zit of wat je kwijt wil van je af en creëer rust in je hoofd.

Door bewust stil te staan bij je dag, zorg je ervoor dat je zelf je leven leeft, in plaats van dat je je mee laat sleuren in de waan van de dag. Geniet, leef, dans en vooral wees dankbaar voor de dingen in je leven. Waar heb je van genoten vandaag, wat ging er wel goed en waar kreeg je energie van vandaag? Door je leven bewust te leven en stil te staan bij alles wat er gebeurt, word het dagelijks leven ook veel minder zwaar. Je kunt alles verwerken en je kunt bewustere keuzes maken voor jouw leven.

Krijg zicht op je leven, dat is het aller belangrijkste!

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Amber

Vanaf kleins af aan wist ik al dat anderen willen helpen in mijn bloed zit. Als kind voelde ik mij al anders dan de rest, alsof ik er niet voor gemaakt ben om met de grote stroom mee te zwemmen. Ik denk heel anders dan 'de rest' en dit ben ik steeds meer als mijn kracht gaan zien. Met mijn inzichten en in mijn eigen wijsheid help ik anderen graag op hun eigen pad. Ik ben eigen en ik wil jou inspireren om ook te gaan leven naar jouw volledige potentieel. Je hebt f*cking wat te doen op deze aarde!