Heb jij je hele leven al het gevoel een buitenbeetje te zijn? Voelde je je vaak ‘anders’ dan anderen? En was het altijd al lastig om mensen te vinden die je begrijpen? Grote kans dat je een oude ziel hebt. Als oude ziel, bezit je een aangeboren niveau van begrip, waar de meeste mensen niet bij kunnen. Hierdoor is het lastig om te levelen met de grote groep aan mensen om je heen (of nou ja, zij kunnen niet levelen met jou). Mensen begrijpen je vaak niet, wat kan zorgen voor een eenzaam, geïsoleerd gevoel.

Via de volgende kenmerken, ontdek je of je een oude ziel hebt. En misschien kun je jezelf ook wat beter begrijpen, zodat je jezelf niet alles (meer) hoeft te verwijten.

Wat is een oude ziel?

Een oude ziel is een ziel die al meer levenservaring heeft dan de meeste mensen. Dit komt omdat zij simpelweg al meerdere levens op aarde hebben gehad, waarin zij dingen meemaakten. Dit betekent ook dat je als oude ziel al meer ‘bagage’ in je rugzak draagt, waar je in dit leven nog steeds mee moet dealen. Een oude ziel zijn, is niet per se makkelijk, maar als oude ziel kun je wel een leven leiden vol vervulling.

Oude ziel: dit is waarom jij je anders voelt

Hieraan herken je een oude ziel

1. Jij kunt met iedereen omgaan

Leeftijdsverschil is geen probleem voor jou. Jij kan connecten met iedereen, omdat je het vermogen hebt om mensen te begrijpen. Als kind heb je dat misschien al gemerkt: jij kon het heel goed vinden met kinderen, maar ook met volwassenen. Nog steeds kun jij levelen met mensen die een heel andere leeftijd hebben dan jij. Volwassenen keken jou vroeger misschien al raar aan, door de volwassenheid in jouw woorden en daden. Je was niet zo ‘kinds’ als de meeste kinderen van jouw leeftijd.

2. Je hecht geen waarde aan spullen of geld

Als oude ziel ben jij totaal niet materialistisch. Die nieuwste IPhones die helemaal de bom zijn, zeggen jou niet zo veel. Jij hoeft geen peperdure smartphone of horloge en zeker ook geen Gucci tas. De status die hangt aan deze spullen (of geld), is voor jou onbelangrijk. Jij zoekt liever iets betekenisvollers, waar je écht iets aan hebt. Daarom investeer jij liever in jezelf, de mensen om je heen en je eigen geluk. Jij bent wel meer dan de spullen die (en het aantal centen dat) je bezit.

3. Je legt graag je focus op de ander en kan goed luisteren

Jij begrijpt het belang van luisteren naar de ander. Jij bent iemand waar mensen graag hun hart luchten, omdat jij van nature anderen begrijpt en WIL begrijpen. Jij zal altijd je uiterste best doen om mensen (inclusief hun gevoelens en problemen) te snappen. Jij legt van nature je focus op de ander, daarvoor ben je een oude ziel. Hierdoor kun jij heel intiem betrokken zijn bij mensen en hechte connecties hebben met anderen. Al kan dit ook heel eenzaam zijn, omdat jullie relatie niet altijd direct om jou draait. Jij bent betrokken bij de ander, maar de ander niet altijd bij jou. Jij verlangt er waarschijnlijk ook naar om begrepen te worden.

4. Jij doorziet mensen, door jouw ander soort bewustzijnsniveau

Jij bent niet de persoon, die gelooft in het principe ‘what you see is what you get’. Jij ziet in de ogen van een ander, wat er speelt bij deze persoon. Soms kan dit heel beangstigend en ongeloofwaardig zijn, jij weet dingen, die voor anderen helemaal niet bestaan. Soms weet je dingen, die je in feite helemaal niet zou kunnen weten. Toch heb je het vermogen om mensen te ‘lezen’. Hierdoor kun jij mensen fantastisch verder brengen met inzichten en oprechte hulp. Let er wel op dat jij vaak tien stappen verder bent dan anderen, waardoor mensen niet altijd begrijpen wat je zegt. Mensen luisteren daarom niet altijd naar je, omdat jouw perspectief van een ander level komt.

Oude ziel: dit is waarom jij je anders voelt
5. Jij bent veel zelfbewuster dan de meeste mensen

Jij leeft op een ander bewustzijnsniveau dan de meeste mensen om je heen. Hierdoor ben je je bewust van dingen, waar anderen heel wat levensjaren voor nodig hebben. Je bent heel zelfbewust, bijvoorbeeld hoe je overkomt op anderen, waarom je op een bepaalde manier reageert, wat je patronen zijn, hoe situaties ontstaan, etc. Juist omdat je zo zelfbewust bent, kun je jezelf hierin blokkeren. Je gaat jezelf verwijten voor dingen, voelt veel schaamte, betrekt dingen op jezelf en je voelt misschien geen zelfliefde. Je maakt het hiermee heel moeilijk voor jezelf, maar kan dit moeilijk uitschakelen bij jezelf.

6. Je bent eigenaardig

Waar andere mensen heel hun leven mee bezig zijn, is voor jou onbelangrijk. Je bent misschien voor sommigen een vreemde eend in de bijt en je zult je hoogstwaarschijnlijk ook wel eens zo gevoeld hebben. Je bent authentiek en zo gedraag je je ook: hoe anderen over dingen denken, past niet bij jou. Jij legt je prioriteiten bij hele andere dingen, en bent daarbij op zoek naar betekenis. Andere mensen vinden je daarmee, misschien veel te zweverig.

7. Je wil graag een goed mens zijn

Je vraagt veel van jezelf, omdat je van nature het verlangen hebt om een goed mens te zijn. Jij bent eerlijk, aardig en sympathiek naar anderen en daar zal je altijd naar streven. Je vindt het ergste wat er is, als mensen je bestempelen als ‘slecht’ mens. Je wil het graag goed doen, maar vraagt hierin soms wel heel veel van jezelf. Je wil het anderen graag naar de zin maken, maar je kan jezelf hierin verliezen.

8. Je voelt heel veel en diep

Jouw gevoel is jouw richtingaanwijzer. Je voelt alles heel sterk, de positieve emoties, maar ook de negatieve. Dit zorgt ervoor dat jij extreem kan genieten van het leven en vervulling kan ervaren. Dit terwijl je je ook kan laten opslokken door angst en hiernaar gaat leven.

Een oude ziel heeft een prachtig doel op aarde, maar heeft per direct niet per se het makkelijkste leven. Jij krijgt veel moeilijkheden op je pad, maar weet als geen ander dit te overwinnen. Jij neemt namelijk de volle verantwoordelijkheid voor je leven.

Ik hoop dat je met dit artikel veel herkenning hebt kunnen vinden en jezelf, of de mensen om je heen, beter kunt begrijpen. Ik vind het leuk als je een berichtje stuurt via onderstaande button, zo kan ik nog meer mensen wijsheid en inzichten bieden.

Heel veel liefs van Amber

Bronnen: inspirerend leven, Pexels

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Amber

Vanaf kleins af aan wist ik al dat anderen willen helpen in mijn bloed zit. Als kind voelde ik mij al anders dan de rest, alsof ik er niet voor gemaakt ben om met de grote stroom mee te zwemmen. Ik denk heel anders dan 'de rest' en dit ben ik steeds meer als mijn kracht gaan zien. Met mijn inzichten en in mijn eigen wijsheid help ik anderen graag op hun eigen pad. Ik ben eigen en ik wil jou inspireren om ook te gaan leven naar jouw volledige potentieel. Je hebt f*cking wat te doen op deze aarde!