De bemoedigende woorden knallen door de speakers van mijn koptelefoon. Even een momentje om tot rust te komen, dacht ik bij mezelf. Ik voel ineens een gevoel van warmte en liefde tot mijn lichaam stromen. Ik besef me dat ik me weer eens veel te druk maak en probeer mijn zorgen los te laten. Precies op hetzelfde moment knallen deze woorden uit mijn koptelefoon: ‘En ik maak me geen zorgen over morgen en vertrouw op wat U zegt. Vandaag is de dag’. Asking for a sign? Voor mij was dit een duidelijk teken. En niet zomaar één: het is er een die mij laat weten dat ik geleid wordt en dat ik nóóit alleen ben.

Ik kan mijn zorgen loslaten en weet nu: ik moet vertrouwen hebben en geloven dat het goedkomt, dan komt de rest vanzelf. Ik voel mij krachtig en ik voel de grote liefde van God in mij. ‘Today is the day you have made’, ik ga er van genieten!

‘Hoe moeilijker ik het heb, hoe dichter ik bij God kom en besef: God bestaat echt!’

De tranen zaten mij hoog en de makkelijkste weg is dan om jezelf naar beneden te praten. ‘Zie je wel, ik ga dit toch nooit kunnen’, was iets wat ik uit frustratie tegen mezelf zei. Het lag volgens mezelf niet alleen aan mijn kwaliteiten, maar ik begon mijzelf in het geheel naar beneden te praten. ‘Ben ik dan toch niet goed genoeg om wie ik ben?’. Dat is iets wat God nooit doet, hij ziet ieder mens namelijk vanuit liefde. Waarom bekijken wij onszelf dan niet vanuit God’s ogen – vanuit liefde?

Het voelde dus ook alsof God even om de hoek kwam kijken en zijn liefde en licht naar mij toescheen. Alsof God bedoelde: ‘Je bent goed zoals je bent, bekijk jezelf (net zoals ieder ander mens) vanuit liefde. Ik heb je zo gemaakt om een reden, al je imperfecties, zijn eigenlijk wel perfect, zoals ze moeten zijn.’

HET KOMT GOED! Neem jezelf, met al je imperfecties en besef dat je zo bent om een reden. Je bent voor een doel op aarde, zodat je wat kan leren. Dit is onderdeel van je plan op aarde. Besef je dit de volgende keer even als je even niet blij bent met jezelf, want je bent echt goed genoeg. Vandaag is de dag die jou gegund is, geniet van alles wat het je brengt.

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Amber

Vanaf kleins af aan wist ik al dat anderen willen helpen in mijn bloed zit. Als kind voelde ik mij al anders dan de rest, alsof ik er niet voor gemaakt ben om met de grote stroom mee te zwemmen. Ik denk heel anders dan 'de rest' en dit ben ik steeds meer als mijn kracht gaan zien. Met mijn inzichten en in mijn eigen wijsheid help ik anderen graag op hun eigen pad. Ik ben eigen en ik wil jou inspireren om ook te gaan leven naar jouw volledige potentieel. Je hebt f*cking wat te doen op deze aarde!