Als intelligent persoon trek jij waarschijnlijk niet alle aandacht naar je toe. Waarschijnlijk zie je door je intelligentie precies de waarde van anderen. Je staat open voor de slimme opmerkingen van anderen, maar daardoor zeg je tegen jezelf dat je daaraan onder doet. ‘Ik bent niet zo slim, er zijn nog zoveel anderen die veel slimmer zijn dan ik’, is jouw beperkende overtuiging. Je ziet je eigen waarde niet, terwijl juist jij heel wat moois in te brengen hebt.

Dit zijn de karaktereigenschappen van super intelligente mensen. Herken en erken dat jij juist wel van veel intelligentie beschikt en de wereld wat te bieden hebt.

Mensen die denken dat ze slim zijn, zijn juist dom. Ze weten niet dat er nog zoveel meer te leren valt. Juist als je denkt dat je dom bent, sta je open voor alle mooie dingen die je nog kunt leren. Dat maakt jou juist slim.

Maarten van Rossum

Karaktereigenschappen van een intelligent persoon

1. Je herkent en erkent je eigen intelligentie niet

Jij bent ontzettend onzeker over jezelf. Je gelooft niet dat je eigen ideeën de wereld wat te bieden hebben. Je zal nooit helemaal zeker zijn van de dingen die JIJ denkt. Hierdoor zoek je veel bevestiging: je doet onderzoek naar de impact van je ideeën, je denkt dieper na over je oplossingen en geeft graag goede en onderbouwde antwoorden. Deze ‘zwakte’ wordt daarmee een ‘sterkte’, omdat je hiermee veel wijsheid vergaart. Je vergroot hiermee je gezichtsveld, waardoor je de wereld heel veel te bieden hebt. Alleen mag je dit zelf nog even gaan geloven én actie ondernemen.

2. Jij inspireert mensen met jouw vernieuwende blik op dingen

Jij weet dat jouw ideeën niet de enige juiste ideeën zijn. Je overschreeuwt jezelf niet, om de rol van de slimste aan te nemen. In plaats van te overschreeuwen, vertel jij de ander hoe het beter kan. Anderen verbluffen met inzichten waar niemand anders ooit op was gekomen, is jouw kwaliteit. Jij hebt het vermogen om te overzien en laat andere mensen over jouw blikveld nadenken. Jij bent vernieuwend voor anderen: niet iedereen zal meteen begrijpen en erkennen wat je zegt.

3. Als intelligent persoon ben jij een uitstekende adviseur

Mensen komen naar jou toe met hun struggles. Op werkgebied, maar ook op persoonlijk gebied. Jij bekijkt een probleem vanuit een andere kant, waarop de meeste mensen dit bekijken. Door jouw uitstekend luisterend oor, begrijp jij de kern van het probleem. Hierdoor geef jij fantastisch advies: jij kan het probleem bij de wortels oplossen, en laat dingen naar de oppervlakte drijven, waar mensen zich helemaal niet bewust van zijn. Mensen voelen zich begrepen bij jou, jij kan met jouw intelligentie buiten je eigen lijntjes kijken.

4. Jij laat je niet leiden door massa

Jij vertrouwt niet blindelings op wat de grote massa jou vertelt. Niet iedereen heeft het altijd bij het juiste eind, dat weet jij maar al te goed. Als iemand jou iets vertelt, ga je maar al te graag na, of die informatie wel juist is. Dat maakt jou intelligent en niet blind. Je bent ‘eigen’ en je weet dat je niet altijd de massa hoeft te volgen, om je leven te leven. Diep van binnen geloof jij in je eigen wijsheid: jij laat je niet zo snel iets wijsmaken. Jij leeft je leven, zoals voor jou de juiste manier is.

5. Jij hangt je waarde niet af van status

Jij bent intelligent genoeg om te weten dat het leven niet draait om status. Status en macht is iets waarmee je niets nuttigs bereikt, in jouw ogen. Jij voegt liever iets van waarde toe aan de maatschappij. Het hoeft helemaal niet om jou te draaien, je wil alleen maar dat mensen luisteren naar wat jij te vertellen hebt. Met jouw intelligentie voeg jij namelijk iets van waarde toe, zoals goede ideeën, adviezen, inzichten en kennis. Dat is waar het jou om draait: van betekenis zijn. Het maakt je niet uit hoeveel mensen je kennen, het maakt jou veel meer uit voor hoeveel mensen je van betekenis bent geweest. Jij praat niet om het praten, maar je zegt alleen iets wanneer het van waarde is.

Herken jij jezelf hierin? Dan ben je met uitstek een intelligent persoon. Als intelligent persoon weet je dat je iets kan brengen aan deze wereld. Mensen die denken dat ze slim zijn, zijn in feite niet zo slim. Jij weet dat er meer is dan alleen status en geld, jij verbreed namelijk jouw gezichtsveld. Kennis vergaar je alleen door open te staan voor je omgeving en voor informatie, niet door het altijd bij het juiste eind te willen hebben.

Als intelligent persoon word jij misschien niet altijd ‘gezien’ door je omgeving, omdat hetgeen dat jij inbrengt een ‘ver-van-iemands-bed show’ is. Daarom zoek jij naar bevestiging, omdat mensen niet altijd begrijpen wat je zegt.

Lief mens, je mag wat meer geloven in jezelf. Je bent heel erg waardevol en kan de wereld écht iets bieden. Je hoeft niet te twijfelen over jezelf, maar je mag geloven in jezelf en je licht gaan schijnen. Dat is je goedrecht.

Wat ik je nog meer wil vertellen…

Bronnen: Herhealth, Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Amber

Vanaf kleins af aan wist ik al dat anderen willen helpen in mijn bloed zit. Als kind voelde ik mij al anders dan de rest, alsof ik er niet voor gemaakt ben om met de grote stroom mee te zwemmen. Ik denk heel anders dan 'de rest' en dit ben ik steeds meer als mijn kracht gaan zien. Met mijn inzichten en in mijn eigen wijsheid help ik anderen graag op hun eigen pad. Ik ben eigen en ik wil jou inspireren om ook te gaan leven naar jouw volledige potentieel. Je hebt f*cking wat te doen op deze aarde!